Machu Picchu
Blijf op de hoogte en volg Marie-José
18 Oktober 2012 | Peru, Machu Picchu
We zitten nu aan een lekkere lunch , met avocado, te bedenken wat we julli willen gaan vertellen. Er speelt een bandje toepasselijke muziek op o.a. de panfluit.
Er loopt een spoortje dwars door de hoofdstraat, elke keer als er een trein passeert is er grote opwinding.
Zoals tot nu toe overal, is ook hier weer de sfeer heel gemoedelijk en zijn de mensen erg vriendelijk.
De afgelopen dagen zijn we door veel dorpjes gekomen. Grappis is om te zien dat de vrouwen overal een andere hoed op hebben. Soms de meest vreemde modellen, zoals bv een pannekoek, of als een schijf schuin op hun hoofd. Maar allemaal heel kleurig en mooi geborduurd. Een hoge hoed met een band er om is hier iets heel eenvoudigs.
De dorpjes die wij zien zijn klein, maar heben wel electriciteit en een school. Er is een paar geleden een campagne geweest, waarbij de overheid materiaal beschikbaar stelde en de ouders zelf de school moesten bouwen. Waar wij geweest zijn, is dat goed gelukt! De mensen zijn niet rijk en moeten hard werken, veel handwerk.
Vanochtend zijn wij naar Machu Picchu, de verborgen stad geweest. Echt een hoogtepunt! Je rijdt in 30 minuten met een bus zigzag naar boven. De busondernemening heet ook zigzagbus!! En dan ligt daar de stad. Precies zoas alle plaatjes laten zien. De stad is op een bergtop met sterke wanden gebouwd. Onbegrijpelijk! Zo kunstig geconstrueerd. De Spanjaarden hebben gelukkig deze stad nooit ontdekt en dus staan er geen kathedralen en palazzo's op. In Cuzco is dat anders!! Daar zijn alle Incagebouwen vernield en hebben de Spanjaarden hun bouwwerken nadrukkelijk op de restanten van de Inca's neergezet.
Overigens is Cuzco een hele leuke stad!I n de omgeving hier liggen veel Incaruïnes. We hebben er al veel bekeken! Bij alle ruines zie je veel terrassen waarop landbouw werd en wordt bedreven. Zelfs steile hellingen konden zo gebruikt worden. Als het ons lukt om foto's mee te sturen kunen jullie dat zien.
Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties.
groetjes,,
Corry en Marie José
19 Oktober 2012 - 06:41
Job En Marianne:
Vrijdag 19 oktober
Dag Corrie en Marie-Jose,
Het is jullie gelukt: er is een foto bijgevoegd. Het bord met een zo te zien heerlijk, apart, gerecht.
Dank voor het mooi beschreven verslag: heel bijzonder!!
Gisteren was het om 17.00 uur in de Marktstraat nog 22 graden. Het is ook vandaag en morgen uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar!!!
Wij vertrekken morgen voor een weekje aan de Belgische kust.
De herfst is hier overigens in volle gang en bij de Eindhovense brug staan op de helling zo'n vijftig enorme dieprode vliegenzwammen ( dank zij het zwerfafval prikken ontdek je zo iets prachtigs........).
Groet van Job en Marianne. -
19 Oktober 2012 - 09:44
Jack En Tiny:
ha reizigers bedankt weer voor het reisverslag ik vind het harstikke leuk.
hier is alles oke .We hebben goei weer,overdag zon in de nacht regen en een temparatuur van 22 graden
Dus harstikke fijn voor de school jeugt
nog heel veel reisgenot en plezier.
groetjes uit mierlo
jack en tiny ook groetjes van thijs niek jorg en monique en ralf -
19 Oktober 2012 - 12:59
Mieke En Sjef Janssen:
hallo ik heb nu ook een eigen E-mail adres dat is miekejanssen@onsbrabantnet.n Ikheb jullie ries verslagen gelezen en ik ben blij dat jullie zoveel plezier hebben Het is hier nu zeer goed weer 21 graden en volop zon O.ok gtoetjes van Jacky Natasja Patrick Tiffany Caitlin Qinty Mieke en Sjef
19 Oktober 2012 - 18:08
Karin V.d. Griendt:
Hoi dames.
Wat gezellig dat jullie tijdens een muzikale lunch jullie reisverslag kunnen maken en dat treintje lijkt me ook erg kikken.
Jullie zullen dus ook wel een hoed gekocht hebben natuurlijk, waar je thuis weer mee kunt spelen.
Het klinkt allemaal geweldig wat jullie gezien hebben en de Inca's vind ik ook er fascinerend.
Wel interessant dat je ziet dat er wat gedaan wordt aan onderwijs in die kleine dorpjes, zeker voor jou Marie-Jose je komt toch niet van het onderwijs af.
Nu op naar de volgende week, de tijd zal wel vliegen voor jullie en wij kijken erg vooruit naar jullie bevindingen en verslagen, het wordt zo een heel boekwerk, geweldig.
Geniet en tot de volgende keer.
Karin en Lambert.
Heb je ook nog wat gedaan met de schooljeugd ? Dat vind ik wel wat voor jou.
Ik vond 't altijd bijzonder te zien hoe met weinig leermiddelen de kinderen toch veel meekregen.Weer veel reisplezier gewenst vanuit een mooi herfstig Mierlo. Truus en Piet. -
19 Oktober 2012 - 22:51
Ik was wat ongeduldig en klikte te vaak. Sorry -
20 Oktober 2012 - 11:44
Nolda En Theo:
Al zo veel gezien en pas drie weken onderweg. Fijn dat alles zo goed gaat en dat jullie zo enthousiast zijn. Bij 'Lima' stond wel een foto, maar deze keer is dat, volgens mij, niet gelukt. We zijn benieuwd naar jullie volgende verslag. Buen viaje! -
20 Oktober 2012 - 13:25
Marijke En Ton Van Den Burg:
Hoi Marie-Jose en Corry,
Bedankt voor het mooie reisverslag. We genieten er elke keer weer van.
We hebben de indruk dat jullie het nog steeds goed naar jullie zin hebben.
Heb je een foto gemaakt van die zigzagbus?
Kunnen we in Nederland misschien ook wel gebruiken om langs de files te zigzaggen.
Trouwens we hebben gisteren ook een vakantie geboekt, niet zo ver weg als jullie maar wel naar de winterzon over een paar maanden.
En tenslotte: ons Julia heeft gisteren een prachtige dag gehad. Ze heeft een rondvlucht gehad in een echte helicopter.
En moeten we nog aan tante Mazee zeggen dat ze gaatjes in haar oren heeft en dat ze nieuwe rose oorbelletjes heeft.
Houdoe......en bedankt...
20 Oktober 2012 - 15:55
Evi & Jack:
al veel mooie dingen gezien, het klinkt allemaal indrukwekkend om mee te maken!
Groetjes uit Helmond. -
21 Oktober 2012 - 15:18
Natasja Damen-janssen:
Hallo saampjes,
Wat leuk om jullie spannende en leuke avonturen op deze manier te kunnen volgen.
We kijken uit naar het volgende verslag.
Groetjes van de bende van 5
23 Oktober 2012 - 09:24
Marianne Rinkes:
Hallo meisjes,
Groeten van ons hier in het provinciehuis! Wat maken julli toch allemaal mee he. Wat een indrukwekkende reis. Ik kijk uit naar de volgende rapportages. Alle goeds, Marianne
24 Oktober 2012 - 11:23
Frans Van Amelsvoort:
Hoi Corry en MarieJosé,
Heb gisteren jullie site van Marianne doorgekregen om zo jullie belevenissen te kunnen vernemen. Met veel plezier jullie (eerste) reisverslag gelezen. Dat zijn werkelijk fantastische indrukken die jullie opdoen en dit is nog maar het begin! Een prachtig medium toch om zo geïnformeerd te raken van jullie reisavonturen. Zo kunnen we toch een beetje mee met jullie op reis en als we straks jullie fotoreportage kunnen bewonderen, kunnen we de foto's ook een plek geven in jullie verhaal.
Geniet er van!
Ik geniet op mijn beurt ook van mijn nieuwe status als pensionado. Bevalt mij prima en verveel mij geen moment. Had ik ook niet verwacht.
Groetjes vanuit Zaltbommel. Frans -
24 Oktober 2012 - 19:13
Leo Diny:
Jullie reisverslagen geven een beeld alsof we er zelf middenin zitten. Geweldig. Blijf ervan
Genieten. Groetjes Leo en Diny.