Nazca - Reisverslag uit Nazca, Peru van Marie-José Raaijmakers - WaarBenJij.nu Nazca - Reisverslag uit Nazca, Peru van Marie-José Raaijmakers - WaarBenJij.nu

Nazca

Blijf op de hoogte en volg Marie-José

24 Oktober 2012 | Peru, Nazca

Hallo allemaal,

Onze laatste avond in Peru, want morgen vliegen we door naar Santiago de Chili.

De afgelopen dagen zaten we in de woestijn. Ons hotel ligt in een oase dicht bij Ica.
Gisteren zijn we naar de Ballestas eilanden geweest. 2 Uur in een kleine boot op de grote oceaan! Maar alles ging goed. De Ballestas eilanden zijn van oudsher bekend vanwege de vogelmest: de guano, zoals sommigen zich nog wel zullen herinnneren van school. Het stinkt er dus wel. Deze mest wordt nog steeds gebruikt in de biologische landbouw. Het eiland zit dan ook helemaal vol met vogels: aalscholvers, Jan van Genten, onhandig landende pelikanen en pinguîns !!We zagen ook zeeleeuwen op de rotsen liggen zonnen, vaders met veel moeders en nog meer kleintjes.

Vandaag zijn we over de Nazca lijnen gevlogen. Een aantal dierfiguren, zoals een spin, aap, kolibri, papagaai en geometrische figuren, steeds uitgevoerd in een getrokken lijn. Niemand weet zeker waarom dit zo gemaakt is. Men zegt dat er wel 20 verschillende theorieên over zijn. Sommige figuren zijn wel 200 meter en ze zijn alleen vanuit de lucht te zien. Soms lijkt het of er een landingsbaan klaar ligt. Waren de goden dan toch kosmonauten.

En dan nog wat.
Zelfs de mummies in het museum hebben, net als de mensen die we tegenkomen, prachtig, dik, zwart, glanzend haar. Wat zijn wij jaloers.

groetjes,

Marie-Josè en Corry.

• 25 Oktober 2012 - 09:57

Evi & Jack:

Wat maken jullie veel prachtige dingen mee, we worden er jaloers van!!!

• 25 Oktober 2012 - 10:01

Jack En Tiny Vennix:

Hallo reizigers
    Bedankt voor het verslag.
    Ik heb ook de fotos bekeken mooi
    Heel veel plezier in in santiago de chili
    groetjes Tiny jack
    PS je moet maar denken mooi blond is ook niet lelijk

Leuk iedere keer die verslagen en prachtige foto's.
    Die blauwe heuvels ga ik dus schilderen. Je ziet het wel wat het geworden is als jullie terug zijn.

• 25 Oktober 2012 - 12:09

Magda:

Sorry, te ongeduldig, dus te vaak gedrukt.

• 25 Oktober 2012 - 15:24

KARIN:

Hoi Nichtjes.

Alweer z'n geweldige week en wat een mooie foto's, vooral dat blauw landschap.
    Hoe was het vliegen in z'n klein vliegtuig?
    En nu op naar Chili.
    Nog leuke hebbedingetjes gekocht voor in de speeldoos?
    Een zwarte pruik of zo???????

Groetjes en tot de volgende keer.
    Lambert en Karin.

• 25 Oktober 2012 - 16:37

Nico En Anneke:

Hallo die Nichtjes.

Bedankt voor alweer een mooi reisverslag. en de foto's
    Ik zag op de foto bij het vliegtuigje dat jullie truien aanhebben.
    Ik dacht dat dat daar niet nodig was.
    Geniet het volgende deel van jullie reis in Chili.
    Enne ze zouden daar wel eens jaloers kunnen zijn op jullie blonde dunne haar.
    Groetjes en knuffles.
    Nico en Anneke

• 25 Oktober 2012 - 18:47

Henk En Marie-Jose':

Hallo samen

Wat geweldig waar jullie overal komen en zien.
    In mierlo vallen de bladeren met bosjes van de bomen wel hele mooie kleuren.
    De herfst is aan gebroken.
    Maar op de foto zijn jullie niets veranderd fijn dat je die foto erbij hebt gedaan,dan kunnen we zien dat jullie er goed uitzien.
    Heel veel lieve groetjes van ons.Henk en Marie-Jose'

• 25 Oktober 2012 - 18:47

Henk En Marie-Jose':

Hallo samen

Wat geweldig waar jullie overal komen en zien.
    In mierlo vallen de bladeren met bosjes van de bomen wel hele mooie kleuren.
    De herfst is aan gebroken.
    Heel veel lieve groetjes van ons.Henk en Marie-Jose'

• 25 Oktober 2012 - 19:09

Yvonne:

Ha, nou wat leuk en fijn dat we jullie reisverslagen kunnen lezen. Volgens mij hebben jullie het wel naar jullie zin. Wij maken ons op voor de winter. Geniet van al het moois wat er te zien is op de wereld. Onze tijd komt (hopelijk) nog wel. Groetjes Yvonne. (Ik laat me nog steeds niet gek maken.)

• 25 Oktober 2012 - 21:05

Marijke En Ton:

Dames,

Wij wensen jullie prettige vlucht naar Santiago de Chili en wij kijken uit naar jullie volgende reisverslag.
    Hier verder alles goed.

• 25 Oktober 2012 - 22:17

Mieke Janssen:

Ook dit reisverslag was samen met de foto.s geweldig mooi .en dat jullie weer zoveel gezien hebben zoals op de Balletast eilanden .Al die vogels en de zeeleeuwen. En daarna gevlogenovar de landingsbaan van de Eliens.Nu een zeer fijne vlucht naarSantiago de Chili.Heel veel groetjes Mieke en Sjef En kinderen

• 25 Oktober 2012 - 22:17

Mieke Janssen:

• 26 Oktober 2012 - 20:23

Ben En Nelly Van Bussel:

Vanuit Lierop volgen we jullie reis. Het is ontzettend fijn jullie verslagen zo regelmatig te kunnen lezen. Terwijl wij in ons kikkerlandje de kou wat meer beginnen te voelen komen jullie in Peru op enorme hoogtes. Een bergmeer van 3800 meter hoog of een pas van 4800 meter. Daar is ons geliefde Schwarzwald met maximaal 1500 meter een lilliputter bij. Je vraagt je dan af hoe koud/ warm het dan zo hoog zou kunnen zijn. Hoe verloopt zo hoog je ademhaling? En hoe voel je je als je weer flink bent afgedaald. Leuk om te lezen is ook dat jullie zoveel vriendelijke mensen ontmoeten, niets schrijven over mogelijke criminaliteit en zelfs bij gewone mensen de bed and breakfast doen. Veel reisplezier en geniet!

• 26 Oktober 2012 - 23:02

Piet Van Vilsteren:

Dag Marie José en Corrie.
    Met belangstelling volgen Truus en ik jullie belevenissen. Is het bij te houden, om in zo'n korte tijd zoveel mee te maken?????
    Op de foto's kan ik helaas geen figuren op het aardoppervlak herkennen, maar dat zal aan mij liggen.
    Ik wens jullie een goede reis toe en zie uit naar wat jullie nog meer beleven.
    Groeten van Truus en mij, Piet

• 27 Oktober 2012 - 10:49

Marianne En Job:

27 oktober 2012

Dag Marie-Jose en Corrie,

Dank je wel voor jullie verslag.

Wat een spannende en onvergetelijke ervaring: in zo'n nietig bootje op de grote oceaan!!!

Wij zijn gisteren teruggekomen van de Belgische kust, zo veilig en kleinschalig......met jullie wereld vergeleken!!!!

Vannacht heeft het in het noorden van Nederland al 5 graden gevroren, zijn de wagens ter bestrijding van de gladde wegen uitgereden en heeft het voor het eerst een beetje gesneeuwd!!!

We kijken uit naar jullie volgende verslag vanuit Chili en wensen jullie opnieuw nieuwe avonturen toe!!!

Geniet ervan!!

Groet van Job en Marianne.

• 27 Oktober 2012 - 10:49

Marianne En Job:

27 oktober 2012

Dag Marie-Jose en Corrie,

Dank je wel voor jullie verslag.

Geniet ervan!!

Groet van Job en Marianne.

• 27 Oktober 2012 - 10:53

Job En Marianne:

Als je op" reactie plaatsen" drukt....moet je even geduld hebben!!!!

Sorry dat onze reactie er twee keer in is geplaatst.

De foto's zijn prachtig!!!

Lieve groet van Job en Marianne

• 29 Oktober 2012 - 11:12

Lucie En Jan:

Hallo Marie-José en Corry,

Hier een berichtje uit Helmond. Het is hier maandagochtend, somber regenachtig en koud. Echt herfst!
    Maar daar hebben jullie gelukkig geen last van in dat verre Zuid-Amerika.
    Ook al reageren wij niet meteen wij volgen jullie op de voet en zoeken de plekken waar jullie waren op, op de kaart.
    Prachtige dingen die jullie daar zien en meemaken.Vooral met dat kleine bootje naar dat eiland met die rare pelikanen.
    Ik heb een keer in mijn leven hier in Nederland in een restaurant het gerecht "Pelikanenklootjes op toast" gezien. Ik wilde dat bestellen maar het bleek niet leverbaar omdat de toast toevallig op was.
    Of was dat het gerecht op die foto bij reisverslag 1 ?
    Grapje natuurlijk.
    Wij wensen jullie een heel fijn vervolg van jullie reis en volgen jullie (op afstand) met veel belangstelling.

Tot de volgende mail.

Groetjes Lucie en Jan

• 29 Oktober 2012 - 13:32

Nolda En Theo:

Wat een interessante reis! Als surrogaat heb ik net maar een Youtube-filmpje over Vliegen boven Nazca- lijnen bekeken. De guano herinner ik me inderdaad nog van school. Chilisalpeter komt weer boven.
    We zijn benieuwd naar het volgende verslag. Goede reis verder!

• 29 Oktober 2012 - 18:28

Teun:

hallo juffrouw.
    hoe gaat het met u ?
    met mij gaat het goed.
    nu zit ik niet bij je in de klas, en nu leer ik toch nog van alles.
    veel plezier!!!!!!!!!!!

Groeten prulleke Teun.

• 29 Oktober 2012 - 18:28

Teun:

hallo juffrouw.
    hoe gaat het met u ?
    met mij gaat het goed.
    nu zit ik niet bij je in de klas, en nu leer ik toch nog van alles.
    veel plezier!!!!!!!!!!!

Groeten prulleke Teun.