Rororua
Blijf op de hoogte en volg Marie-José
11 Januari 2013 | Nieuw Zeeland, Rotorua
Bedankt voor al julllie goede wensen voor 2013 en voor mijn (Marie-Jose) verjaardag. We hebben wel de warme band met family and friends in de maand december gemist ( we zijn nu in Nieuw Zeeland en moeten engels - na spaans en frans - praten. Dus Karin het is maar goed dat we de Brabantse kalender hebben. Dan vergeten we onze eigen taal tenminste niet).
Kerst heben we nog in Tahiti gevierd, een lekker diner in de open lucht met een Tahitiaanse show. Dat voelde echt als kerst !!!!!!
Daarna zij we 1 dag kwijtgeraakt: we vertrokken 26 december op Tahitie, vlogen over de datumgrens en toen was het opeens 27 december zelfde tijd.
Nu zijn we voor 2 maanden in Nieuw Zeeland in ons eigen campertje. We koken zelf - geen restaurants meer - maar koken is heel gemakkelijk want alle campings hebben goed ingerichte keukens. Het gas in onze eigen camper heben we nog niet gebruikt.
Het rijden in de camper gaat erg goed (zegt Marie-Jose). Het is wel goed opletten: hoog, automaat en links rijden. De wegen zijn niet zo druk, maar ook niet overal verhard: gisteren moesten we bv 80 km over gravel door de bergen rijden.
We zijn onze reis in Auckland begonnen, een moderne stad, druk, veel hoogbouw en zonder gezellig centrum. We missen de kleine straatjes en terassen.
Daarna zijn we naar de noordpunt gereden. Een gebied met prachtige stranden - 90 miles beach - onafgebroken strand, mooie bossen met eeuwenoude hoge bomen (57 meter). De bossen doen voor ons wat vreemd aan omdat het andere soorten bomen zijn.
De dorpjes zijn erg klein: kleine winkel, wat huizen en soms een take-away (fish and chips).
Het schiereiland Coromandel had wel iets bijzonders, een hot sand beach. 2 Uur voor en 2 uur na eb kun je dan een kuil (erg duits) graven en dan komt er warm water naar boven, waar je geacht wordt in te gaan zitten. Je eigen hotpool.
Het volgende was de oostkaap, het meest oostelijke puntje van Nieuw Zeeland: woeste grote golven, mooie baaien, zachtglooiend landschap met veel schapen. Mooi om te wandelen.
Nu zijn we in het midden van Nieuw Zeeland, een vulkanisch gebied met op verschillende plaatsen heet water dat naar boven komt ( de camping waar we nu zijn heeft hotpools en verwarmt het water met heet water wat hier opstijgt), rotswanden die lijken te roken (stoom), en beekjes en waterplassen met de meest prachtige kleuren (algen) en warm water.
Heel bijzonder vonden we White Island, een nog actieve vulkaan in de oceaan. Je gaat er met een boot (2 uur) naar toe en loopt dan onder begeleiding en met helm en gasmasker ongeveer 2 uur door de krater. Echt adembenemend (letterlijk en figuurlijk).
Rotorua is het centrum van de Maori's. Eerder hadden wa al prachtig houtsnijwerk gezien o.a. in het museum van Auckland, maar we zien het nu ook bij hun gemeenschapshuizen in de kleine dorpjes. Hier gaan we nog meer van bekijken en we gaan nog naar een Maorishow.
En dan nog wat.
De Nieuw-Zeelanders zijn erg virendelijk en behulpzaam.
Het is wat wisselvallig weer: zonnig tot 30 gr. maaar ook regen.
We zijn er achter gekomen dat er3 kiwi's zijn: het fruit, de vogel en de Nieuw-Zeelanders noemen zichzelf ook kiwi.
groetjes,
Marie-Jose en Corry
11 Januari 2013 - 09:04
Leo&Diny:
Het blijft spannend!
Groetjes Leo en Diny -
11 Januari 2013 - 09:54
Marianne Rinkes:
Hallo allebei, heb het reisverslag weer gelezen. Super allemaal!
Verder: nog een HEEL goed 2013 gewenst!
Jullie zijn nu in Nieuw Zeeland, terwijl volgens mijn overzicht jullie al in Australie zouden zijn.
Maar: fijn dat jullie ook Nieuw Zeekland aan doen, want dat lijkt me ook echt prachtig.
Geniet ervan, en hou ons af en toe op de hoogte. Niet teveel hoor, je bent nu druk met reizen en trekken en koken, haha!
Hartelijke groeten, Marianne Ri -
11 Januari 2013 - 10:15
Natasja Damen-Janssen:
Hallo samen,
Wat lijkt me dat een rare gewaarwording zomaar een dag overslaan. Wat fijn dat jullie nu lekker je eigen weg kunnen gaan met de kamper.
Geniet ervan, en wij genieten een beetje van jullie avonturen.
In Nederland wordt het nu eindelijk een beetje winter, we gaan een dikke week van vorst tegemoet.
Groetjes Patrick en Natasja en de kids -
11 Januari 2013 - 11:14
Nolda En Theo:
Dag Marie-José en Corry,
Net weer genoten van jullie reisverslag. Even had ik moeite met de titel. Het opzoeken van Rororua lukte niet. De derde letter moet een t zijn. Op het kaartje en in de tekst staat het wel goed, maar ik ben nou eenmaal zo dat ik het eerste het beste moeilijk woord meteen opzoek.
Goede reis verder,
Nolda en Theo -
11 Januari 2013 - 11:58
Mieke Janssen:
Hallo Marie-jose en Corry
Wat een mooi reisverslag is dit
Wat fijn weer wat van jullie te horen .
Ik ben blij dat jullie het zo fijn hebben. Geniet maar van alle moois dat jullie zien
het is wel raar dat je zomaar tweede kerst dag kwijt bent.
Het rijden in een Kamper zal jullie wel een gevoel van vrijheid geven,een klien beetje kamperen maar dan in het groot. Het weer is bij jullie lekker warm ,hier begint de winter hoopelijk het is nu hier 0 gtaden en het vriest de hele week.
Ga verder met jullie rei en geniet ervan .
Groeten uit weert van Sjef en Mieke enJacky -
11 Januari 2013 - 14:06
Marie-josé V.d.kimmenade:
Hallo saampjes.
Ik word steeds jaloerserder Ha Ha!!!
Daar ligt ook mijn grote wens, maar of die in vervulling komt???????
Het lijkt me geweldig zo met een camper te trekken. Blijft toch steeds genieten voor jullie.
En wat de fam. betreft, die loopt niet weg en voor je het weet is het kerst 2013.
Heel veel plezier en succes. Pieter en Marie-José -
11 Januari 2013 - 15:12
Tinyvennix:
hallo dames
IK ben blij dat ik weer wat hoorde van jullie.
Wat een mooi reisverslag weer.
Fijn dat je nu een camper hebt.
Het viel dus mee omdaar mee te rijden,(gelukkig)
Ook wij hebben jullie gemist met de feest dagen en natuurlijk op de nieuwjaars borrel.
Die was kei gezellig.
Het was bij mij, en natuurlijk kon de hele buurt weer mee genieten van al dat zingen.
nog heel veel reis plezier.en tot weder horen .
jack en tiny -
11 Januari 2013 - 15:48
Piet En Truus:
Hoi Marie José en Corrie.
Nu ben ik eens de eerste die jullie reisverslag leest. Truus komt later maar die was tot nu toe altijd de eerste. Heel leuk om te horen dat jullie zoveel zien, horen. ondergaan, kortom GENIETEN. Tr. en ik-zelf genieten mee. Wij horen dingen die we nooit geweten hebben: 3 soorten kiwi's!!! Het kan niet op.
Ook het campercamperen gaat jullie kennelijk goed af. (de taal-corrector schrijft rood, maar dat moet ie zelf weten), Truus en ik hadden niet anders verwacht !
Wij hopen dat jullie nog een fijn vervolg aan deze wereldreis zullen beleven en opnieuw: een gezond en gelukkig 2013 ! Groeten van Truus en Piet. -
11 Januari 2013 - 15:51
Karin V.d. Griendt:
Hoi dames.
allereerst ook de beste voor 2013 van ons en dat jullie nog veel mogen zien en meemaken.
Ik was blij dat jullie verslag er weer was want ik begon al een beestje ongerust te worden want het duurde zo lang voor we weer wat van jullie hoorde en fijn dat je de kalender leuk vind.
Het zal wel weer heel anders zijn dan in zuid Amerika en ook weer een andere cultuur maar ook weer heel veel dingen die jullie nog nooit gezien hebben.
Het lijkt me wel gaaf om als dikke Duitser in een kuil met warm water te liggen, Ha,ha,ha.
Geniet nog maar lekker van Nieuw-Zeeland want in Australië is het nu te heet en er zijn veel bosbranden en daar zitten jullie niet op te wachten.
Groetjes en tot de volgende keer.
Karin en Lambert. -
11 Januari 2013 - 19:29
Peter Van Turnhout:
Hoi dames het gaat nog steeds prima met jullie. Nieuw Zeeland is erg mooi weet ik van horen zeggen. We zijn zelf in Australie geweest een prachtig land en werelddeel. Moeten jullie ook bezoeken hoor! Blijf genieten en tot ziens,
Peter -
11 Januari 2013 - 23:15
Henk En Marie-Jose':
Hallo samen leuk dat we weer wat van jullie horen.
Dat jullie nu Engels moeten praten, jullie zijn nu goed in al die talen.
Ja hier krijgen wij de vries grens ook met zon dus niet meer die regen.
Oh Marie-josé ook heel veel groetjes van Dylan en Quinty als ze hier zijn vragen ze naar jou.
Bedankt voor jullie verslag het ziet er geweldig uit .nog een goede reis en kijk uit met links rijden.
Henk en Marie-José
12 Januari 2013 - 13:36
Ben En Nelly Van Bussel:
Hoi Marie Jose en Corrie,
Fijn om weer nieuws van jullie te krijgen. Vreemd om een dag te missen, de datumgrens over te gaan en vervolgens het nieuwe jaar in te gaan. Broer Geert Jan is met Joke net terug uit een maand Hong Kong, Nieuw Zeeland en Osaka en het wordt nu leuk zijn dagboek naast jullie ervaringen in Nieuw Zeeland te leggen. Dank voor jullie berichtgevingen. Geniet van 2013 en jullie verdere reisbelevingen.
Nelly en Ben -
13 Januari 2013 - 17:34
Job En Marianne:
13 januari 2013
Dag Marie-Jose en Corry,
Dank je wel voor jullie uitgebreide reisverslag.
Ook weer fijn om de regie helemaal zelf in handen te hebben. Zelf in de camper en overal je eigen kostje koken. Dat is nu weer een nieuwe etappe in jullie reis.
Het blijkt echt een geweldige natuurreis te zijn.........
In Mierlo zijn de weken van somber en miezerig weer voorbij en nu zitten we opnieuw in de vrieskou met daarbij frisse luchten en heerlijk de zon......
We denken vaak aan jullie en hopen van harte dat jullie met volle teugen blijven genieten van al dat moois !!!!
Hartelijke groeten van Job en Marianne. -
14 Januari 2013 - 12:49
Evi & Jack:
Wat hebben jullie een prachtige vakantie, is mee genieten als we dat lezen.
even een berichtje voor Corry, ik heb een bericht gehad van Wally en Louise, ze weten dat jullie daar zijn, willen jullie adres doorgeven aan de dochter van Wally, Sarah.
Maar ze weten niet hoe met jullir contact te leggen.
Ik heb ze nu deze site doorgegeven, en het emailadres van Corry dat ik heb.
Ben benieuwd of je iets hoort van hen.
Groetjes uit koud Helmond en nog veel vakantie plezier!!! -
16 Januari 2013 - 08:14
Nienke Kuijpers:
hallo, ik vind het leuk in groep 8, ik vind het jammer dat je van school bent en ik hoop dat je het daar ook leuk hebt. Groetjes Nienke -
16 Januari 2013 - 10:08
Herminelinders:
dag Marie-jose en CorryBedankt voor de mooie kaart.Op dit moment rijden julie met de camper door New zeeland. Marie-jose wat ben je toch n kanjer dat je dat allemaal durft. Hier is t flink koud. Geniet van alles elke dag Liefs en Groetjes Greta van der velden -
16 Januari 2013 - 14:24
Dinie En Wouter Bombeeck:
Hallo Corrie en MarieJose, Na wat googelen op jullie reisverslag uitgekomen. Ik heb me meteen maar aangemeld. Dat ziet er jaloersmakend goed uit!
Namens moeder B. hartelijk bedankt voor de kaart . Zij is ook de directe aanleiding dat ik naar jullie op zoek was. Er is meteen na jullie vertrek veel gebeurd waardoor we het gevoel hebben dat we de afgelopen maanden geleefd "zijn". Inmiddels is moeder verhuisd. Ik had je graag al wat eerder op de hoogte willen brengen maar met een crash van de laptop was het emailadres verdwenen en we waren al zo druk dat we van dag tot dag leefden.. Ik realiseer me dat dit een nogal cryptisch bericht is waar ik via een andere weg graag wat uitgebreider op in ga. Inmiddels wordt het wat stabieler en komt er gelukkig wat meer rust .
MarieJose en Corrie, ik wens jullie een ongelooflijk fijn verblijf in Nieuw Zeeland toe en nog een paar mooie en boeiende reismaanden.
Als jullie verlegen zitten om een adresje in New Plymouth; ik heb daar allerhartelijkste familie wonen.
groet vanuit een sneeuwwit, winters Vught.
Dinie Bombeeck -
17 Januari 2013 - 23:12
Corry:
Hoi Marie-Jose en naamgenootje!,
Jullie verslag weer met plezier gelezen. Roturua, wat een herinneringen roept dat bij ons op.
Precies 12 jaar geleden waren wij er ook. Ik ruik nog de zwavel die er opstijgt als je Roturua binnen komt rijden. 'n Neef van ons woont daar en heeft ons de mooie en interessante plekjes van deze stad laten zien. Ongetwijfeld hebben jullie het museum ook bezocht, echt de moeite waard.
Na de hectische maand december in het warme Tenerife, zijn we nu voor 3 weken in het besneeuwde en koude België/Nederland.Wel even 'n verschil van 26.o C !!!!!Leuk he dat we, waar we ook zijn, jullie prachtige reis, kunnen volgen. Veel plezier samen en geniet van elke dag! Peter en Corry. -
19 Januari 2013 - 19:08
Mia:
Dag wereldreizigsters,
Wat gaat de tijd snel, jullie reis zit er al bijna voor de helft op en jullie hebben al zoveel gezien, het is overweldigend. Goed dat er nog heel veel mooie gebieden te bewonderen zijn en wij genieten mee door alle reisverslagen.ons jaar heeft ook een goede start gemaakt, echt winters weer, sneeuw ijs en zon. Wat wil je nog meer in januari? Natuurlijk ook voor jullie de allerbeste wensen voor 2013 en verder goede reis.
Mia en Harry -
15 Februari 2013 - 10:25
Mien En Madelon Van Den Heuvel:
Dag Marie-Jose en Corry,
Wat fijn om te horen dat jullie het zo naar de zin hebben! Het is voor mij interessant je brieven te lezen. Het is wel heel bijzonder, waar jullie allemaal komen en wat je te zie krijgt. Het is eigenlijk een stuk geschiedenis! Tgeert en Rietje vinden het het interessant om over jullie reizen te horen, Ik denk, of dat weet ik wel zeker, dat zo zo;n reis zouden willen maken, zij aarden niet naar mij. Ik lees jullie brieven met veel plezier, maar je weet Marie-Jose, ik ben een huishen!
Ondertussen ben ik 88 jaar geworden wat we in het Spitje hebben gevierd, het spijt met dat jij er niet bij bent geweest!
Maar we zullen zeker n lekker kopjes Mierlose koffie met een Mierlo's gebakje van 'de Pit' nemen en dan naar jouw verhalen luisteren, zo gauw je weer in Mierlo bent!
Madelon zal weer zorgen, dat jij op een of andere manier dit Mierlo's verhaal te lezen krijgt.
Ik wens jullie tweetjes nog heel veel goed, en tot in Mierlo!
Mien